ÁLLÁSBÖRZE
2024.04.09-11.

5 lépés

az eredményes börze részvételhez

1

Tervezz előre

Gondold végig, milyen állásban és melyik cégnél tudod a leginkább elképzelni magad! Például milyen területen dolgoznál szívesen? Hány órában? Milyen környezetben? Írj össze minden, számodra fontos szempontot. És ha még nem regisztráltál az állásbörzére mindenképp regisztrálj be.

2

Tájékozódj már a börze előtt

Nézd végig a kiállítók listáját, bemutatkozó oldalát, és tájékozódj az elérhető állásajánlataikról. Ehhez nézd hozzá azt is, amit összeírtál magadnak elképzelésként arról, hogy hol, és milyen pozíció lenne ideális neked. A kettőt összevetve így már lesz egy listád arról, hogy kiket keress fel a helyszínen. Akivel kapcsolatban felmerül benned kérdés, mindjárt fel is jegyezheted magadnak, nehogy elfelejtsd megkérdezni.

3

Bombabiztos CV és motivációs levél

Az önéletrajz elengedhetetlen része a sikeres állásbörze részvételednek. Készítsd el már most, majd pedig hozz magaddal mindenképp elegendő nyomtatott példányt (a tervezett cégeken kívül készülj néhány plusz példánnyal is), hogy minden számodra releváns munkaadóhoz be tudd nyújtani a jelentkezésed. Sőt, ha van pár olyan állás, amit igazán el szeretnél nyerni, érdemes az adott a pozíciókra szabott motivációs leveleket is írnod, hogy még inkább meggyőző pályázati csomagot adhass le az a kiválasztott cégnél.

TIPP! Nem tudod, hogyan írj olyan önéletrajzot és motivációs levelet, ami valóban kiemel a többi jelentkező közül? Segítünk! A regisztrációd után önéletrajz és motivációs levél mintáit küldünk neked, hogy maximálisan fel tudj készülni a rendezvényre.

4

Gyakorold a bemutatkozást

Készülj fel arra is, hogyan fogsz bemutatkozni, amikor odalépsz egy cég standjához. Írj össze egy rövid „elevator pitch”-et, amiben összefoglalod, hogy mit mondanál el magadról 1-2 percben. Ha izgulós vagy, bátran gyakorold be akár tükör előtt is!

02

perc

00

másodperc

5

Öltözz alkalomhoz illően

Fontos az első benyomás, így a megjelenés is. Bár nem szükséges kiskosztümben/öltönyben érkezned, azért öltözz az alkalomhoz illően. A kényelmes, mégis elegáns öltözet, amely tükrözi a személyiséged, segít abban, hogy komfortosan érezd magad, és így igazán megnyerő legyél.

A BGE ÁLLÁSBÖRZÉN LEVADÁSZHATTAD A LEGJOBB ÁLLÁSOKAT!